Άρθρα και υπολογισμοί

Κλικ στη στήλη αυτή Μικρή περίληψη όσων μπορείς να δεις κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο αριστερό κουμπί
click here Θέρμανση μέσω ηλιακής ενέργειας! Για το θέμα αυτό έχω δεχθεί πολλές ερωτήσεις και διαπίστωσα ότι αφορά πολλούς, που το ψάχνουν με λέξεις κλειδιά στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου. Για το θέμα αυτό απέφευγα εδώ και χρόνια να γράψω κάτι στην ιστοσελίδα μου. Δεν μου αρέσει η αρνητική θέση για ένα θέμα που έχει πάρα πολλές όψεις και μάλιστα αρκετές που ξεφεύγουν της μηχανολογίας και άπτονται σημαντικότατων θέσεων περί της ανάγκης της προστασίας και διάσωσης του φυσικού μας περιβάλλοντος. Μακάρι να ανακαλυφθεί στο προσεχές μέλλον τρόπος περισυλλογής και μεταφοράς της ηλιακής ενέργειας διαφορετικός και πολύ αποδοτικότερος του σημερινού. Εγώ μένω στο τι υπάρχει σήμερα και αν είναι πρακτικά αποδοτική αλλά και εύκολα συντηρήσιμη μια τέτοια κατασκευή στα μέτρα μιας σημερινής κατοικίας.
click here Εδώ υπάρχουν χρήσιμα και πολυ-δημοσιευμένα άρθρα γύρω από τα συστήματα ψύξης-θέρμανσης και θερμών νερών. Βρίσκετε την λίστα των άρθρων κάνοντας κλικ στο αριστερό κουμπί.
click here Εδώ μπορείτε να κάνετε κάποιους υπολογισμούς με θερμαντικά σώματα και των δύο τύπων (panels - ΑΚΑΝ). Κάντε κλικ στο αριστερό κουμπί για να εμφανισθεί η κατάλληλη φόρμα.
click here Εδώ μπορείτε να κάνετε χρησιμότατους υπολογισμούς γύρω από τις ανάγκες για ΖΝΧ όπου βγαίνουν χρησιμότατες πληροφορίες για το διαθέσιμο νερό και την ενεργειακή απολαβή.
click here Εδώ μπορείτε να υπολογίσετε δοχεία διαστολής με τον σωστό τρόπο που ξεκινά από τον όγκο του περιεχομένου νερού της εγκατάστασης και όχι με γνώμονα την ισχύ του λέβητα και μόνο.
click here Εδώ μπορείτε να μετατρέψετε μονάδες ογκομετρικής ροής, θερμικής ροής, όγκου, μήκους κλπ.
click here Εδώ μπορείτε να βρείτε διάφορα θέματα που προσωπικά τα θεωρώ πολύ ενδιαφέροντα και συνάμα ότι θα παίξουν σημαίνοντα ρόλο τα επόμενα χρόνια σφραγίζοντας κατά κάποιο τρόπο την τεχνολογία του μέλλοντος.


Κλικ για τη κεντρική σελίδα Κλικ για επικοινωνία