Άρθρα που δημοσιεύθηκαν ή μη κατά το παρελθόν

click here Ένα άρθρο που έχει δημοσιευθεί και αναδημοσιευθεί πολλάκις. Μιλά για την εξισορρόπηση των υδραυλικών δικτύων που σαν έννοια ήταν σχεδόν άγνωστη κατά το έτος 1994 που πρωτοδημοσιεύθηκε. Αναφέρει τον αριθμό Kv που είναι χρησιμότατος στους μελετητές για τον ακριβή υπολογισμό των υδραυλικών δικτύων. Μιλά για τα κριτήρια επιλογής διατομών σωλήνων και πάρα πολλά ακόμα, που ακόμα και σήμερα θεωρούνται θέματα νέας τεχνολογίας όσον αφορά τα υδραυλικά δίκτυα.
click here Και αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε 2 φορές τουλάχιστον. Μιλά για ένα κτήριο που τη μια θεωρείται ως συμμετρικό ως προς τα θερμικά και ψυκτικά του φορτία ενώ στην άλλη όψη θεωρείται ως ασύμμετρο. Εκεί ο μελετητής μπορεί να μελετήσει τριών ειδών διαφορετικά δίκτυα ήτοι:
  • κλασσικό αρύθμιστο δίκτυο
  • Δίκτυο reverse-return ή αντεπίστροφο
  • Δίκτυο κλασσικό εξισορροπημένο
Δίνει πίνακες και εξετάζει τις διαφορές μεταξύ τους. Ένα άρθρο που πιστεύω ότι θα διαβάζεται την επόμενη εικοσαετία...
click here Αυτό το άρθρο γράφτηκε ύστερα από διαπίστωση στην πράξη για άλλη μία φορά, τι ακριβώς σημαίνει optimum σημείο ρύθμισης. Κι εγώ κάπου είχα πιστέψει ότι αν ρυθμίσει κανείς μία καμπύλη αντιστάθμισης με κ=1,5 είναι ακριβώς στον μέσο όρο και οι διαφορές στη λειτουργία με κ άλλης τιμής θα είναι αμελητέες. Πάντα όμως δεν μου άρεσε η «λογική» αυτή του μέσου όρου ώσπου σε επίτοιχο λεβητάκι αερίου όπου έχοντας βγάλει τα φορτία και γνωρίζοντας την θερμική συμπεριφορά του διαμερίσματος, ανέλυσα σε βάθος τη λογική των καμπυλών αντιστάθμισης. Στη συνέχεια προέκυψε συγκεκριμένη τιμή κ όπου καταχωρώντας την, άλλαζε παντελώς η συμπεριφορά του μηχανήματος σε σχέση μ' αυτή που είχα πριν. Η συνέχεια στο γραφείο ήταν να βγει το άρθρο αυτό. Ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί κάπου. Πρωτοδημοσιεύεται μέσα από τις σελίδες αυτές του ιστοχώρου μου.
click here Αυτό το άρθρο δεν δημοσιεύθηκε. Ξεκίνησε σαν ένα memo για να θυμάμαι κάποια πράγματα και να βλέπω τις καταγραφόμενες στατιστικές. Αποφάσισα να το δημοσιεύσω κι αυτό. Ισως φανεί χρήσιμο σε αρκετούς.
click here Αυτό το άρθρο αφορά τα ορυκτά καύσιμα και πρωτογράφτηκε γύρω στα 1990 σε χειρόγραφο. Το 1995 το σκανάρισα και έκτοτε και κάθε τόσο το άνοιγα και το συμβουλευόμουνα πότε για να θυμηθώ τον απαιτούμενο αέρα για την καύση πότε να θυμηθώ τη μέγιστη τιμή του CO2 στα καυσαέρια, πότε για τα σημεία δρόσου κοκ. Κάποια στιγμή το μετέτρεψα σε ιστοσελίδα και το κρέμασα διότι νοιώθω ότι θα αποβεί χρήσιμο σε πολλούς ενδιαφερόμενους ιδίως νέους τεχνικούς ή σπουδαστές που ψάχονται.


Κλικ για τη κεντρική σελίδα Κλικ για επικοινωνία